Wat is Orthomoleculaire Voeding?

Orthomoleculaire voeding staat voor optimale (ortho) voeding voor de cellen (moleculair). Uw dagelijkse voeding wordt opgedeeld in eiwitten, koolhydraten, vetten, water en vezels  (“’macronutriënten”) en vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren (“micronutriënten”). Door enerzijds macronutriënten te optimaliseren (voedingspatroon) en anderzijds micronutrienten gedoseerd toe te voegen in de vorm van supplementen ontstaat het ideale klimaat voor gezondheid, herstel en (top)prestaties in werk, studie en sport.

Ayurveda

Food is your Medicine ondersteunt orthomoleculaire voeding met de duizend jaar oude Indiase leef en geneeswijze Ayurveda waarmee uw unieke lichaamsgesteldheid ("dosha") wordt vastgesteld, de persoonlijke eet en leefregels voor uw dosha zorgen ervoor dat u uit precies uit het centrum van uw energie gaat leven.


Vata dosha: gesymboliseerd als de wind. De nerveuze, magere en veranderlijke persoonlijkheid
Pitta dosha: gesymboliseerd als het vuur. De energieke, gespierde en gedreven persoonlijkheid.
Kapha dosha: gesymboliseerd als de aarde. De stevige, rustige rots in de branding.

Nieuwsgierig naar uw dosha? Klik hier om de test te downloaden

Hormoonprofiel

Maar ook uw hormoonprofiel verbonden met uw leeftijd is van belang. Onder- of overactiviteit van hormonen zorgt voor stress, overgewicht en veroudering. Op basis van deze unieke lichaamsgesteldheid en het hormoonprofiel worden voeding en supplementen op uw lijf geschreven. Uw gezondheid verbetert en u kunt meer aandacht en energie geven aan werk, sport of studie. En uw omgeving merkt dat u vaker in een goed humeur bent!